
OFERTA EDUKACYJNA
Inne
- Uczelnia
- Władze uczelni
- Kadra
- Współpraca międzynarodowa
- Działalność naukowa
- Biuro Karier
- Praktyki studenckie
- Stypendia
- PRACA: dla wykładowców
- Samorząd studencki
- Koło Naukowe
- Biblioteka - WBN
- Projekt "Rynek pracy bez barier"
Wyższa Szkoła Demokracji
im. ks. Jerzego Popiełuszki
w Grudziądzu
ul. Legionów 57a
86-300 Grudziądz
tel. 56 465-04-37
tel. 576-367-797
email: dziekanat@wsd.info.pl

Dietetyka w gastronomii
Cel studiów:
Celem studiów jest zdobycie przez absolwentów wiedzy i umiejętności praktycznych w zakresie zasad prawidłowego żywienia (analizy rynku usług gastronomicznych), zasad bezpieczeństwa i systemu jakości żywności. Absolwenci poznają profesjonalne rozwiązania w obsłudze klienta, specyfikę funkcjonowania przedsiębiorstw gastronomicznych lub punktów dietetycznych, efektywnego prowadzenia punktów franczyzowych jako najbardziej znanego w Polsce sposobu prowadzenia własnego biznesu gastronomicznego lub dietetycznego.
W toku studiów, absolwenci dowiedzą się nie tylko jak zarządzać działalnością gastronomiczną, ale również na czym polega zdrowe żywienie.
Celem studiów jest zdobycie przez absolwentów wiedzy i umiejętności praktycznych w zakresie zasad prawidłowego żywienia (analizy rynku usług gastronomicznych), zasad bezpieczeństwa i systemu jakości żywności. Absolwenci poznają profesjonalne rozwiązania w obsłudze klienta, specyfikę funkcjonowania przedsiębiorstw gastronomicznych lub punktów dietetycznych, efektywnego prowadzenia punktów franczyzowych jako najbardziej znanego w Polsce sposobu prowadzenia własnego biznesu gastronomicznego lub dietetycznego.
W toku studiów, absolwenci dowiedzą się nie tylko jak zarządzać działalnością gastronomiczną, ale również na czym polega zdrowe żywienie.
Perspektywy zawodowe:
Absolwenci zostaną przygotowani do prowadzenia własnej działalności gospodarczej w zakresie usług gastronomicznych i doradztwa dietetycznego, będą mogli podjąć pracę jako:
Absolwenci zostaną przygotowani do prowadzenia własnej działalności gospodarczej w zakresie usług gastronomicznych i doradztwa dietetycznego, będą mogli podjąć pracę jako:
- menedżer lub specjalista ds. sprzedaży i marketingu restauracji,
- kierownik działu w obiekcie gastronomicznym,
- specjalista ds. obsługi klienta/pacjenta w usługach gastronomicznych lub dietetycznych,
- organizator usług cateringowych,
- pracownik odpowiedzialny za tworzenie menu opartego o zasady dobrego odżywiania..
